Geluidswandeling

Bij de MAASHOORN houdt het verhaal niet op. Rondom de hoorn-scultpuur, kan men tevens een klank-sculptuur bewonderen: een een klankcompositie met verhalen in de open lucht die je al wandelend, met koptelefoon op, beluistert.
De compositie is gebaseerd op verhalen van vaste en minder vaste bezoekers aan de Maasboulevard als ook de klanken die in het parkland en het water voorkomen. De hoorn vormt het middelpunt van deze ruimtelijke klankcompositie.

 

DE MAASHOORN ‘WALK WITH ME’

Met de app ‘Walk With Me’ ontwikkelden Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk de kunst van het ‘topografisch componeren’, waarmee zij wereldwijd naam hebben gemaakt. Door hun muzikale klanken te koppelen aan het gebruik van GPS, bepaalt de luisteraar zelf de uiteindelijke compositie.

Met De MAASHOORN ‘Walk With Me’ schreven zij een compositie voor in de open lucht, speciaal voor de Maasboulevard, die je via de smartphone, al wandelend met een hoofdtelefoon op, beluistert. De app kan worden gedownload op: http://onelink.to/walkwithme

Basis voor de compositie vormen de verhalen van vaste en minder vaste bezoekers van de Maasboulevard. Van Gorzenaars en Gorzenezen, van vissers en schippers, van jonge en oude mensen. Een jaar lang bezocht regisseur Nienke Rooijakkers de plek en tekende hun verhalen op. Samen schetsen ze een portret van een plek met geschiedenis, heden en toekomst. Strijbos & Van Rijswijk lieten zich daarnaast inspireren door de geluiden van het parklandschap, water en nabije industrie.

De MAASHOORN vormt het middelpunt van deze ruimtelijke klankcompositie.

MAASHOORN ‘Walk With Me’ is mede ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Stimuleringsfonds.