Het team

De MAASHOORN is een interdisciplinair kunstwerk: beeld, geluid en verhaal. Pierluigi Pompei ontwierp het beeld en het concept. Het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk en regisseur en hoorspelmaker Nienke Rooijakkers werden door Pierluigi om mee te werken aan de MAASHOORN, zodat alle onderdelen van het plan goed gestalte krijgen.

 

De componisten Strijbos & Van Rijswijk vermengen graag verschillende kunstdisciplines. In hun muziek zoeken ze naar een manier om klank, techniek, omgeving en verhaal te combineren. Ze bedachten de app ‘Walk With Me’ en ontwikkelden de kunst van het ‘topografisch componeren’ – waarbij de plek waar je je bevindt en de beweging die je maakt, bepaalt wat je hoort. Strijbos & Van Rijswijk werken binnen en buiten de Nederlandse grenzen. In 2012 wonnen ze de Muziekprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Nienke Rooijakkers maakt hoorspelen en geluidswandelingen. Haar werk is vaak documentair van aard, waarbij ze gebruik maakt van interviews en bestaande verhalen. Samen met de componisten zoekt ze naar een manier om van de verzamelde  verhalen muziek te maken. Alledaagse, persoonlijke herinneringen worden zo meer dan alleen een anekdote. Door juist geluid een hoofdrol te laten spelen kan de luisteraar er zelf op door te associëren en worden het verhalen van iedereen. Haar eerste hoorspel ‘Lied voor de woeste grond’ werd genomineerd voor ‘De beste radio’ van de RVU.